biLa bErDoA..^_^


Assalamualaikum kesayangan aq sume...^_^

last entry dah cakap pasal doa...

hari ni pom nak cakap sal doa jugak...

ada orang kata kalo kita doa untuk jodoh kita jangan sesekali sebut nama si fulan bin si fulan...

dengan alasan jodoh kita akan lambat...

kalo difikir dengan logik...ada betolnya jgak...

tapi Allah tu maha mengetahui sumenye...

if kita bersungguh untuk dapatkan sesuatu besertakan usaha dan tawakal...

setiap apa yg kita hajati tu mesti dapat...~ insyaAllah ~

tapi dalam masa yg sama ada jgak orang cakap setiap doa kita mesti lah specific...

barulah senang Allah tahu apa sebenarnya yg kita inginkan dan hajati...

kerana Dye akan tahu setakat mana kesungguhan diri kita untuk mendapatkan apa yg kita mahukan...

maybe perkataan 'specific' tu tidak lah berapa sesuai untuk digunakan dalam entry ni...

but...

as we know He knows us better...

but rasanya tak salah if kita suarakan apa yg kita mahukan...

samada Dye nak makbulkan sume permintaan kita taupom tidak...

itu sume kerja Dye...

dan kita sebagai hambaNya hanye mampu menadah 2 belah tangan dan suarakan seluruh isi hati kita...

nak menangis pom boleh..~ wink...wink...wink.. ~ ^_^

mybe dengan mengalirkan air mata tu lagi menampak kn yg kita bersungguh3 mahukan benda tu...

so xsalah kan...coz He know us better...^_^



~ a lot of story wif luv ~

^_^

doa itu penting...+_+

Assalamualaikum kesayangan aq sume...^_^

malam ni tetiba je rasa macan nak jadi ustazah lak...hehehe...

hope xjadi ustazah yg akan memesongkan kowg lah eyh...

InsyaAllah kalau diizinkan olehNya..( aha...dah mula tuh..)

benda ni sebenarnya dah lama aq nak kongsikan dengan korang..

juz masa yg xmengizinkan untuk aq share kn ngan kowg...
~ soe yep ~

benda ni aq dengar dari siaran THR...bersama DATO DR. HJ. FADHILAH KAMSAH...

apa yg menarik kan perhatian aq untuk share dengan korang ialah..

" certain doa yg kte pohon tu ada yg akan di KIV kn.."




so di sini korang xpayah lah nak merungut if  doa korang tu masih belom dimakbulkan...

sampai kew hari ni...even dari kowg kecik2 dolu2 sampai ke besar cm skg pom...doa kowang blom di makbulkan...

mybe ada lagi salah dan silap kita yg kekadang kita sendiri tidak pernah sedar akan dye...

sepatotnya kita cuba pejamkan mata dan renung balik...

dan yg penting cuba muhasabah diri...

di mana lagi salah dan silap yg pernah kita buat dan menyebabkan Allah masih lagi tidak makbulkan doa kita...

mybe kita rasa yg diri kita dah cukup sempurna untuk kita dekati Dye dan untuk di makbulkan segala permintaan kita padaNya...

tapi Dye tidak pernah berlaku tidak adil dalam menilai diri kita...

so as the conclusion...

marilah sama3 kita muhasabah diri...

agar kita akan selalu memperoleh keredhaan dariNya...

sungguhpun banyak dugaan yg menimpa diri kita...

jangan sesekali kita merungut dan mengeloh malah sepatotnya kita bersyukur sebab Allah tu masih sayangkan kita...

kerana setiap dugaan yg Dye diberikan kepada kita itu tanda Dye masih ingat akan kwujudan diri kita yg serba kekurangan ni...^_^

that's why Dye selalu bagi kita ujian...cubaan...dan dugaan...

sebab...hati yg selalu diduga ni...akan selalu dekat dengan Dye...~ insyaAllah ~

~ berpesan pada diri sendiri juga...^_^ ~

~ a lot of story wif luv ~

^_^

surprise...!!!




Assalamualaikum kesayangan sume...^_^




aha....dah lama rasanya aq tak berceloteh kat blog kesayangan ni...

so hari  ni macam ada banyak pulak masa yang terlebih...

so apa lagi...guna sebaik mungkin lah kan...~ wink...wink...wink...~

berbalik pada tajuk entry aq petang nieyh...

SURPRISE...!!!!JENG...JENG...JENG...

dah lama rasanya xdapat kejutan macam ni...

last dapat kejutan dari si dy yg tersayang yg sudah 4 tahun tinggalkan aq...

sekali sekala best jugak kan kalau dapat kejutan2 macam ni...

then sekarang plak baru dapat kejutan dari mak cik aq....

minggu lepas aq ada pergi langkawi...

saje jew g jenjalan...^_^

kebetulan masa pergi sana my bufday baru jew lepas...

so apa agi...hehehehehehe...^_^

after we finished our dinner...

my aunty siap3 satu meja...

aq mula pelik...salunya after makan mesti dye kalut3 tok balik...

tapi malam tu dye siap kemas3 our table...

aq memang xdapat bau apa yg dorang sedang rancangkan...

yelah mana tidaknya...sebab my bufday kan dah lepas...

then dye panggil semua untuk berkumpul...sambil mengelilingi meja...(ouch terformal lak...)

then....kehadiran kek keluaran BR...disertakan dengan lagu ep bufday dari suara2 lata yg xbertauliah...~_~

wow....!!!!BR...!!! e2 yg wat aq teruja....sebab aq memang suka sangat ais cream tuh...!!!

dan hasilnya....

TADAAAAAAAAA......!!!!!!!



Aiyoooo...!!!kek dah cair....xsempat nak wat wishes...^_^


meh2...jemput3 makan....jangan segan2...^_^

~ a lot of story wif luv ~

^_^

eP buFday sya..!!

Bismillahhirrahmanirrahimmmmmm....~_~

Assalamualaikum kesayangan sume...^_^

test...test...test...(ehem...ehem...ehem...)

3

2

1

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU...!

HAPPY BIRTHDAY TO SYA...!

HAPPY BIRTHDAY TO YOUUUUUUUUUUUU....!!!



ahahhh....hari sempena hari ulangtahun aq yang ke ....(hehehe...ce teka..)

aq nak wat some wishes untuk diri aq sendiri...

xsalah kan...kan...kan...??

my 1st wishes...

semoga si dye selalu di sihat2 di sana...(BFF)

semoa si dye selalu rindukan aq di sini...(auw gedik...)

semoga aq dan si dye tidak pernah di pisahkan...(sape..?)

semoga setiap urusan si dye di sana selalu dipermudahkan...(amin..)

semoga aq dapat lanjutkan pelajaran aq di peringkat yg lebih tinggi dam mencabar...

semoga Allah selalu makbulkan setiap permintaan aq...(amin...)

semoga Allah selalu menjaga aq...

semoga Allah selalu kuatkan semangat aq di mana saja aq berada...

semoga Allah selalu lindungi aq dari gejala yg tidak baik...

semoga Allah selalu ingatkan aq...

semoga Allah selalu tabahkan hati aq dengan setiap dugaan yg bakal dye berikan pada aq...

and for the last wishes is....

semoga Allah selalu ikhlaskan hati aq dengan setiap ujian yg dye berikan pada aq...(samada bakal mahupom dan terjadi...)


adoi....banyaknya dye pasang niat....huhuhuh...

lilin yg kat atas kek tuh dah cair meleleh cmtu jew nak tunggu habis sume niat2 dye tuh....hehehe

alah biasalah kan...??

setahun skali jew pom boleh buat pasang niat berjelar2 cmni kan...hehehe...

btw....sebelom aq akhirkan entry aq petang ni...

aq nak ambek kesempatan tok say tanz for those yg dah penuhkan wall fb aq tok wish my bufday...

kowang dah ingatkan yg y age is increasing....

hukhukhukhuk....aq dah makin tua...

kalo orang zaman duu ni...dah beranak pinak dah pom kan...huhuhu...

tapi zaman sekarrang dah jauh beza dengan zaman dulu kan...

dulu ada jew yg berkenan terus masuk minta...

tapi zaman sekarang jew...kalo syang cmne pom...simpan ag...

bawak ke hilir ke hulu tanpa segan silu...(berpesan pd diri sendiri...)

apa2 pom pertahankan apa yg kita rasa betol...wink...wink...wink....^_^

~a lot of story wif luv ~

^_^

~ sELamaT T!nGGaL kAwaN ku...~

Selamat tinggal kawanku

Tak mudah aku pergi

Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini



Ok dah memang

Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini



Mana janji mana erti

Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan



Kau tetap pergi apakan daya

Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal



Selamat tinggal kawanku

Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini



Tiada ertinya kau tinggalkan aku

Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi



Jangan pergi jangan pergi

Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini



Kenapa semua jadi begini

Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini



Selamat tinggal kawanku (usah pergi)

Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)



Walau ku pergi sayangku (usah pergi)

Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal



Jangan biarkan ku menderita di sini

Jangan biarkan ku tersiksa di sini sayang



Selamat tinggal kawanku (usah pergi)

Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)



Walau ku pergi sayangku (jangan pergi)

Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal



Aku menyintai dirimu sayang

Jangan biarkan aku sendiri di sini sayang



Kaulah cintaku yang kekal

Selamat tinggal




dan aku juga......^_^



~ a lot of story wif luv ~

^_^

comes to be a TEACHER...???

Assalamualaikum kesyangan sume...^_^

semalam aq ada share korang pasal MY DEAR BFF yg bakal pergi posting dekat selangor kn..??

but today...aq xnak dah citer2 pasal dye...

sekarang ni aq nak cterkan pasal aq yg bakal akan jadi soerang cekgu...~ huahuahua ~

korang percaya tak...??

percaya atau tidakkkkk....bolos saja dinding itu....!!!!!! ~ opssss melalut suda ~

betul ni...baru tadi aq n my mum pergi hantar surat permohonan untuk jadi guru ganti...( jew...?? )

alahai....dikira oke lah tu kan...??

setidaknya dapat lah juga aq merasa jadi cekgu...

even xpernah pun ceburi dalam bidang tu bertahun2 macam MY DEAR BFF....~ huhuhuhuhu ~

korang boleh agak tak macam seorang yg tak pernah ceburi bidang perguruan tiba2 diberi peluang untuk menjadi seorang cekgu...??

hari pun dah semakin suntuk ni...sebab tadi my mum cakap yg maybe aq akan dapat peluang tu...

adoyai...i'm so nervous... ^_^

mana tidaknya...

3 tahun aq habiskan diploma dalam bidang pengurusan bank...

tapi sekarang aq terpaksa cari pengalaman kerja dalam bidang pengurusan murid2...~ huhuhuh ~

dah tu mana lah aq xcuak...

ntah macamana keadaan budak2 tu nanti aq pom aq xboleh nak bayangkan...

korang nak tahu tak subjek apa yg bakal aq mengajar...???

BAHASA INGGERIS tahun 1 dan tahun 3....

adoyai...agak2 jadi macamana eyh nanti....??? ~ wink...wink...wink...~



~ a lot of story wif luv ~

^_^

kaulah sahabat...kaulah teman...

Assalamualaikum kesyangan semua...^_^

for this entry aq xnak cakap banyak..

juz aq nak sharekan ngan korang apa yg bakal terjadi dan sudah pun terjadi pada aq...

semalam MY DEAR BFF text aq...ngan mengatakan yg dye sudah tahu dimana penempatan untuk dye posting ( menagajar )...

semamangnya aq tahu dye pasti dapat tempat yg dye mohonkan..
( selangor )

dan malam ni pulak MY DEAR BFF text me again...ngan mengatakan yg dye kena lapor diri di sana pada...
16 JANUARI 2012

dalam benak hati aq terdetik..."kenapa awal sangat...?"

tapi apa boleh buat kitaorang memang ditakdir untuk berpisah sudah...( so sad )

terlalu banyak kenangan antara aq ngan dye...setiap suka dan duka aq selama ni...

ke mana saja aq pergi mesti ada dye...dan ke mana saja dye pergi aq pasti temani dye...

hanya pada dye aq berkongsi...sehinggakan perasaan tu bertukar ganti...:(

bagi aq hanya dye yg begitu sabar ngan melayan segala kerenah aq...

bagi aq hanya dye yg begitu memahami diri aq yg agak degil ni...

tapi sekarang dye bakal tinggalkan aq di sini...

tambah3 lagi sejak akhir2 ni kami salunya gaduh dan buatkan aq rasa yg aq jauh dari dye...

rupanya dye bakal tinggalkan aq di sini...

setiap kali kami bergaduh aq salu cakap padanya...

yg aq nak sangat dye MATI...sebab aq benci sangat dye...

tapi malam ni bila aq tahu yg dye akan pergi meneruskan kerjayanya di sana...

baru aq rasa yg aq akan kesepian tanpa dye di sini untuk terus dye temani aq...:(

setiap kali aq bersedih...dye lah penyembuhnya...

setiap kali aq rebah..dye lah yg bangkitkan aq...

setiap kali aq terlena...dye lah yg kejutkan aq...

tapi sekarang...dye akan pergi jauh tinggalkan aq...

sape yg bakal dengar setiap keluhan aq...??

sape yg bakal dengar setiap permasalahan aq...??

dyelah sahabat aq...dye lah teman aq untuk selamanya...~_~

untuk dye...

jaga diri bila berada di tempat orang...

jaga kesihatan dan yg penting sy xnak tengok awk kurus...

sebab sepanjang awk di sini cukup sempurna sy jaga dan rawat awk...

sy juga berharap yg awk tidak akan pernah melupai sy di sini...

hanya awk sahabat yg terlalu sy sayangi...

dan akhir kata dari sy untuk awk...kenangilah saat kita brsama di sini...

and i'll miss u MY DEAR BFF...



~ a lot of story wif luv ~

^_^

new one...!!!

Assalamualaikum kesayangan sume....

*_* v peace yow...!!! 

ehem...ehem...ehem...test...test...test...

ada orang kew idok ni...??~ hehehehehe ~

saje nak gedik sikit....~wink~

dua tiga hari ni aq dilanda macam2 dugaan...

biasa lah tu ujian dari Dia xpernah habis...^_^

so thats why lah kalo korang ternengok...tergodek2...terbaca... (bape byk TER daa...)

entry aq yang lepas2 tu agak tacim2 cikit...

sebenarnya soal hati ni...susah untuk kita gambarkan...

i admit as a gurl like me....xtually senang untuk fall in love....

tambah2 lagi bila someone yg sudah bertahun close ngan kita...and we shared everything 2gether...

so kita kan mudah tersalah tafsir...it is normal rite...???

maybe for you all guys...it is juz somethings normal...

but for us like me...that is ABNORMAL oke!!!! (mud marah)

so dun never u all try to show your care more bout her...if u cant love her...!!!

bcoz it is too hurt...oke!!!!

oppppppssssss....!!!! terlebih suda...*_* v

xtually aq nak shared kan korang something new pom xde lah new sangat...~ hahahahahah ~

but now aq dah berjinak2 ngan baca novel...

i will make it as my new hobby...~ hehehehehehe ~

aha...pew gelak2...???xpayah nak gelak sangat la....

coz i know...aq dah jauh ketinggalan...tapi...ada aq kesah....? ~ huhuhuhuhuh ~

xtually dulu pernah berminat ngan novel...

tapi xde lah bersungguh cangat sampai nak langgang every month kan...??

tyme muda2 dolu salu baca pun pinjam ngan kawan...

coz my friend dolu memang obses ngan novel...

sehinggakan every month dy bawa new one to school....

bukan dy yang pergi sembah cari novel...tapi novel2 dulu yang akan sembah terus ke rumah dy...

how crazy she is...??~ hehehehehe ~

but...disebabkan dy kaki novel so orang macam aq yg sikit berkira ni untung la...

salu jew dapat baca novel baru...~ hehehehehehe ~

kira jadilah tu...bukan nak baca banyak2 kali pun...sekali suda...~ heheheheh ~

so now aq mula nak berjinak semula ngan baca novel...

sekarang ni aq tengak nak habis kan satu novel yang bertajuk... AKU PILIH DIA..(beli sendiri oke..)

cerita dy sebenarnya seakan3 sama ngan kisah idup aq...

tapi xdelah totally sama...ada lah sikit2 tempias tu... ~hehehehe ~

so far cerita tu gak interest...so skg ni aq cuba untuk habiskannya dalam msa yg terdekat ni...

korang nak tahu ceritanye macam mana...???

korang beli then baca lah sendiri...pe kejadahnya aq nak cerita kat korang...~ hahahahaha ~

peace more *_* V....!!!!!!

~ a lot of story wif luv ~

 ^_^

~ L.O.V.E ~

Assalamualaikum kesayangan sume...^_^

What is LOVE...???

Where LOVE come from...???

Why we need LOVE...???

Who need we LOVE...???

How we want to get the real LOVE...???





semau orang tahu kan...kenapa...dimana...apa...dan bagaimana asalnya CINTA...

so xperlulah untuk aq eloborate panjang lebar macam esei BM kn...??

kadang3 CINTA boleh wat kita gembira....

dengan CINTA jugak kita boleh rasa yang diri kita ni dihargai...

dengan CINTA jugak kita rasa yang dirir kita selalu disyangi...

but we must beware....

sebab dengan CINTA jugak boleh merosakkan diri kita...

dengan CINTA jugak kita kan rebah...

dengan CINTA jugak kita akan dikecewakan...

dengan CINTA jugak buat kita kan menangis...

jadi perlukah kita mencintai seseorang manusia melebihi kita mencintai Dye Yang Maha Berkuasa....???

jadi perlukan kita menyayangi seseorang hamba-Nye melebihi kita menyayangi Dye Yang Maha Adil..???

tepuk dada tanya iman...jangan tanya selera sebab selera tu selalu melampaui batas...




entry ni sebenarnya peringatan untuk diri sendiri jugak...

yang dah penat untuk menyayangi dan mengasihi seorang hamba Allah yang tiada sempurnanya...:(

tapi aq tahu setiap apa yg mendatang ni hanya satu ujian Dye kepada aq...

dan aq yakin bahawa Dya xkan pernah menguji diluar kemampuan aq...

dan ini juga tanda yang Dye masih syangkan aq...

~ a lot of story wif luv ~

^_^

rasa-rasanya kenapa...??

assalamualaikum para kesayangan...^_^

korang pernah dengar tak...??

"what we GIVE we will GET back..."

"what goes UP must comes DOWN..."

"bila berbuat BAIK kan dibalas BAIK..."

aq rasa korang mesti pernah dengar kan pepatah tu...

so rasanye xperlu lagi dah nak explain kat korang panjang lebar macam buat esei kan...??

so sekarang ni tepuk dada tanye selera...

rasa-rasa kenapa semua ni terjadi...?

rasa-rasa kenapa dengan cari kesalahan orang lain untuk menutup semua kesalahan diri...?

rasa-rasa kenapa begitu mudah mendendami seseorang...?

rasa-rasa kenapa begitu mudah membenci orang lain...?

rasa-rasa kenapa begitu mudah untuk kita menabur fitnah tentang orang lain...?

rasa-rasa kenapa kita begitu mudah untuk menceritakan aib orang lain...?

sedang kita tahu yang Allah sememangnya tidak suka pada orang yg suka menceritakan aib orang lain...

rasa-rasanye kalau kena kat batang hidung sendiri...

agak-agak masih boleh kew kita gelak-gelak cam xde pape berlaku...?

rasa-rasanye kalau kita diuji macam tu...

agak-agak masih mampu kite bersabar...?

if the answer is NO or CAN'T...

did u think whether u do or not...???

but then if the answer is YES...

u can do it and jz waiting for....BALASAN....hahahahahahahaahahahahha....(gelaksetan)

as the conclusion...:p

tiada sorang hambaNye yang dicipta untuk jadi sesempurna Nabi Muhammad...

samada kita...dia...awak...saya....mahupun siap2 shaje...

jika kita rasa pedihnya...begitu juga bila terjadinya pada insan lain...

jadi rasa-rasa kenpa perlu kita jatuhkan orang lain untuk kesenangan diri kita...

rasa-rasanya kenapa kita perlu ambil kesempatan untuk berbahagia di atas kesengsaraan orang lain...:p

~ a lot of  story wif luv ~

^_^

D.A.D.I.H....comes again...!!!!!

assalamualaikum ksayangan sume...^_^

3 day left in this year...!!!!!

so far how's ur day guys....???

getting more better then previous year or getting more worse...???

ofkos getting better rite...???

everything s were changed... everything s new...

hehehehe....macam xde kaitan pun dengan tajuk kat atas tu....

itu baru sebagai pemanis bicara daa.....hehehehehe....

lets we begin guys....!!!!

dadih....dadih....dadih....!!!!!

satu singget...satu singget...satu singettttttttt...!!!!!

OMG...!!!!!mak cik dadih dah mula menjaja laaaaaaa......

hehehehehehehehe.....beginilah rutim yang bakal aq lalui tiap2 hari sementara aq masih berholiday ni....

nak cari duit lebih lah katakan...~wink...wink...wink...~

meh...meh...meh....aq nak berkongsi cerita dengan korang sume...

sekarang ni aq dah mula bsness aq yang dah tergendala baru ni tu...

so sekarang ni aq sudah pun bergelar bsness women again....ops bsness lady lah...

sementara holiday aq masih panjang...

so dari aq menghabiskan duit umi abah aq....kan bagus kalo aq cari income sendiri...~winkkkk~

sebenarnya hari baru hari pertama aq mulakan bsness tu...

so pengalaman hari ni sungguh memenatkan...

sebab baru ni aq ada share-partner...tapi untuk kali ni sumenye aq wat sorang2...hukhukhuk..

tapi tak pew...sebab incomenye pasti lumayan kn...???heee...

for today...alhamdulillah bsness aq berjalan dengan lancar...

for the 1st modal...dah pun di sponsor oleh orang yang sama...iaitu umi aq sendiri...hee...

and insyaallah for the 2nd modal comes from my 1st sales...

so korang boleh bayangkan tak...yang selama ni aq xpernah pun belajar untuk cari duit sendiri...

sebab sebelum ni my dad xpernah pun izinkan aq bersusah payah untuk cari duit sendiri...

katanye...tugas aq hanya belajar...untuk cari sumber pendapatan adalah dia...anak kesyangan lah katekan...(tanx dad)...

tapi sekarang ni dia dah izinkan aq supaya aq belajar berdikari...hehehehe

sekarang ni aq terpaksa wat dadih2 ni sendirian...xde dah kawan untuk aq borak2 masa wat dadih2 ni...

so agak penat lah..tapi bila fikirkan tentang income yg lumayan...tiba2 jew datang aura lain...hehehehe...

for the last...

aq harap sangat yg jualan aq ni akan mendatangkan banyak lagi hasil unutk aq...hehehe...

~ a lot of story wif luv ~

^_^